Offerfeest: 350 moslims bidden op voetbalveld

Zo’n 350 moslims in Venray zijn vrijdagochtend het Offerfeest begonnen met een gebed op het voetbalveld.

Vanwege de coronamaatregelen vond de organisatie het niet verstandig om het gebed in de verschillende moskeeën te houden, vandaar dat ze zochten naar alternatieven. Dat werd gevonden op de voetbalvelden van SV Venray. “Virologen zeggen dat je het gebed beter buiten kan houden dan dat je dit binnen doet. Toen kwamen we bij SV Venray uit”, zegt Samad Houbban van de Samenwerking Moskeeën Limburg.

Maatregelen
De organisatie had verschillende maatregelen genomen. Bij de ingang van het sportcomplex moesten bezoekers de handen wassen en werd van iedereen de temperatuur opgemeten. Voor het gebed had de organisatie linten gespannen om zo iedereen op anderhalve meter te laten bidden.

“Tijdens al onze gebedsdiensten roepen we mensen steeds op om anderhalve meter afstand te houden, geen handen te schudden, dat is goed voor iedereen”, legt Houbban uit.

Uitzonderlijk
Normaal gesproken houden de verschillende moslimgemeenschappen in Venray ieder een eigen gebed. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden werd het gebed vrijdag voor het eerst samen gehouden. De organisatie had rekening gehouden met zo’n 300 gelovigen, dat werden er iets meer.

Door de reisbeperkingen naar Turkije en Marokko, waar code oranje geldt, blijven dit jaar veel moslims in Nederland.

Kleinschalig
Het Offerfeest is een van de belangrijkste islamitische feesten van het jaar en vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 3 augustus. Door het coronavirus loopt het feest voor veel moslims dit jaar behoorlijk anders. Normaal gesproken komen dan veel families en vrienden bij elkaar. Dit jaar worden moslims opgeroepen op het feest kleinschalig en binnen het eigen gezien te vieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.