corona, virus, mask

Advies SML omtrent moskeebezoek

Allereerst willen we alle moskeeën binnen SML complimenteren voor de wijze waarop zij de afgelopen periode invulling hebben gegeven aan de corona-maatregelen. De moskeebestuurders, de imams en vrijwilligers hebben laten zien deskundig en verantwoordelijk met deze moeilijke situatie om te kunnen gaan.

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen hebben wij binnen SML de situatie voortdurend gevolgd en beoordeeld of er een nieuw advies nodig is. Wij zijn na overleg met onze gesprekspartners, de lokale overheid en andere koepels in het land tot het volgende advies gekomen:-

Wij adviseren de huidige werkwijze voort te zetten in overeenstemming met het protocol dat wij op 22 mei 2020 hebben gecommuniceerd

– Daarnaast adviseren wij dringend om binnen de moskeeën het gebruik van mondkapjes te stimuleren.

– Tenslotte benadrukken wij nogmaals om de 1,5 meter maatregel te handhaven. Dit blijft zeker bij het verlaten van de moskee na het vrijdaggebed een aandachtspunt.Dit advies geven wij in acht nemende dat:

– SML zelf in overleg is geweest met de lokale overheid. De lokale overheid ziet op dit moment geen reden om extra maatregelen op te leggen aan religeuze organisaties waaronder moskeeën in onze regio.

– wij ons baseren op de geldende richtlijnen vanuit de landelijke overheid en het RIVM.

Gezien de snelle ontwikkelingen betreft bovenstaande advies een voorlopig advies. Zodra de omstandigheden vragen om een herziening zullen wij een nieuw advies uitbrengen.

Als er signalen en of adviezen zijn vanuit jullie kant dan horen wij dit uiteraard graag via deze app, emailadres info@sml-limburg.nl of onze persoonlijke telefoonnummers.

https://icclr.nl/…/Protocol-opstarten-Moskeeen-19-5…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.